„Dincolo de nori” – o poveste a speranței

 

        Am așteptat cu nerăbdare să plec pentru prima oară într-o aventură atât de imprevizibilă. Aventura se chema „băile Felix” și era organizată de școală pe când eram în clasa a VI-a. Acolo ne aștepta o piscină cu apă termală unde puteai să stai cât vrei, dacă nu vroiai să ții cont de mesele zilei. Și călătoria cu trenul era o surpriză prin însăși faptul că era o distanță mare, cu multe peisaje și reliefuri. Era ca și când tăiai o felie mare din geografia țării. A fost de fapt un mare cadou pe care nu aveai cum să-l refuzi. În cele cinci zile am băgat în minte și în inimăi bagaje mari de cunoștințe și trăiri.  M-am întors acasă parcă mai matur. Părinți m-au descusut să afle ce-am făcut în acele ținuturi de basm. „Te-ai mai duce?”, m-au întrebat ei. Ce credeți că am răspuns? Cred că bănuiți. Dar o să greșiți răspunsul. Le-am zis: „Nu!” „De ce?”, au sărit ei, în același timp cu întrebarea. „E treaba mea”, le-am ascuns eu răspunsul. Mama, pricepută în a scoate motivul refuzului meu de a mai merge m-a prins la colțul mărturisirii și mi-a scos răspunsul. „Știi ce, am fost cam singur. Nimeni nu vorbea cu mine. Băieții aveau găștile lor, iar cu fetele eu nu prea mă împac. A fost frumos, dar cam amar”, i-am zis mamei. Un mare motiv pentru a opri în loc o mare experiență.

O aventură repetată – dar puțin altfel

        Stupini 2013. Sfârșitul lui august. O tabără pentru persoanele cu abilități de a crea relații mari și de neuitat. O tabără pentru aproape o sută de persoane cu dizabilități organizată de Asociația „Ridică-te și umblă”. O aventură pentru persoane vechi și noi într-o înfrățire a bucuriei de a fi împreună. Stupinii, deși nu excelează în condiții de lux , este primitor în modestia lui și are condiții pentru mai mulți doritori de tabară, unde natura, aerul, spațiul și hrana sunt oferite cu generozitate de Creator și slujitorii Lui. Ce noutăți ne-a adus tabăra din  acest an? Oameni noi și cu experiențe de viață ce ne-au îmbogățit și pe noi. Cântec din belșug, invitați speciali, seminarii cu esență, mai multe  excursii, comnicare mai bogată și un program special în fața a peste o sută de suflete, impresionați de punctele pline de forță susținute de persoanele cu dizabilități. Ședințele de masaj, oferite constant au adus binecuvântări simțite pe trupurile voluntarilor și a celor care doreau puțină alinare.Vizita lui Ionică, un vechi organizator de tabere ne-a audus o perspectivă de colaborare și prietenie. Băieții de la Constanța ne-au impresionat prin sinceritatea lor și prin bucuria de a fi mereu gata să ajute în orice chemare. Devoționalele scurte și pline de semnificație ne-au adus mai aproape de Dumneezeu.

Lecții

  • În primul rând unitatea membrilor asociației a fost încercată și mult ridicată cu legături ce ne-au ancorat în relații de prietenie și de suflet pline de căldură.
  • În al doilea rând ne-a definit o disciplină care rezidă din respectul pe care îl datorăm unii altora.  Bucuria între noi și frumos exprimată a molipsit pe toți cei din campus.
  • Un alt mod de a ne cunoaște a fost comunicarea deschisă și plină de empatie care a legat prietenii și povestiri care nu se vor uita.
  • O lecție care nu trebuie să lipsească din  nici o tabără a fost întâlnirea voluntarilor dis de dimineață sub călăuzirea Cuvântului, după care urma raportarea responsabililor din zona în care erau chemați să vegheze.
  • Lecția integrării noilor veniți a fost un argument viguros sub care a fost cotată tabăra ca pritenoasă și deschisă oricui.
  • Spiritul de sacrificiu al voluntarilor a fost iar o ștachetă trecută cu o bucurie a slujirii remarcată de cei care au avut nevoie de asistență și sprijin.
  • Subiectul taberei :”Dincolo de nori” , a rămas în inimile noastre ca o expresie a încrederii în Ocrotitorul nostru ceresc , trasându-ne speranță și bucurie de a trăi, chiar legați de limitele fizice ale trupului nostru.
  • O ultimă lecție rămâne să o constatăm ca o dominantă ce nu poate fi trecută cu vederea: grija cerească arătată în această tabără prin modul în care Dumnezeu ne-a ferit de orice eveniment nedorit.

        Dacă veți fi întrebați de către cineva cu privire la dorința de a mai merge în tabără și anul viitor ce ați răspunde?

 

George Uba